bannerPos

Plantenoter: Tilsagn til økologisk arealtilskud og plejegræs

Der skal søges om tilsagn til plejegræs eller økologisk arealtilskud inden den 31. januar 2020.
10-01-2020 22:01

Landbrugsstyrelsen er i fuld gang med sagsbehandlingen af de cirka 4.000 ansøgninger om nyt tilsagn til enten økologisk arealtilskud eller plejegræs, som de foreløbigt har modtaget. Der er indtil nu givet tilsagn i cirka 3.000 sager.

Husk at søge nyt tilsagn inden 31. januar 2020, hvis dit skema bliver meldt klar.

Der er fortsat cirka 880 skemaer, der ikke er klar til ansøgning, men cirka 110 skemaer er klar til ansøgning på nuværende tidspunkt. Husk, at fristen for at søge nyt tilsagn for disse skemaer er 31. januar.

Ny økologisk frødatabase

Den 1. januar 2020 holdt den økologiske frødatabase flyttedag, da Landbrugsstyrelsen har valgt at gå med i den internationale OrganicXseed-database. Det skriver Seges på Landbrugsinfo.

Databasen indeholder, som den tidligere database, informationer om tilgængeligt økologisk udsæd og vegetativt formeringsmateriale på det danske marked, og hvilke virksomheder som sælger dem.

En af de nye ting i databasen er opdelingen af arter i sortsgrupper.

En sortsgruppe kan beskrives som værende en gruppe bestående af sorter, der alle er egnet til et specifikt formål.

I frødatabasen kan de enkelte sortsgrupper af samme art godt have forskellige klassifikationer eller dispensationsmuligheder. For eksempel kan en sortsgruppe have klassifikationen »Individuel tilladelse«, mens en anden kan have »Kategori 1« (fx efterafgrøder). Kategori 1 betyder, at der ikke kan opnås dispensation til ikke-økologisk udsæd.

Fra 1. januar 2020 vil det være muligt at søge om dispensation til brug af ikke-økologisk udsæd, læggemateriale og vegetativt formeringsmateriale samt anmeldelse af hjemmeproduceret udsæd via frødatabasen.

For at benytte disse muligheder skal man være registreret som aktiv bruger på databasen. Landbrugsstyrelsen opretter automatisk alle økologer i databasen, og man skal derfor blot aktivere kontoen.

Trump lover guld og grønne skove

Den amerikanske præsident Donald Trump lover i en udtalelse søndag, at handelsaftalen med Kina, vil komme til at gavne amerikanske landmænd økonomisk.

Sparekasse får hård kritik af tilsyn

Den Jyske Sparekasse tager for store risici, og kontrolfunktioner er for dårlige, mener Finanstilsynet i en tilsynsrapport.

Fødevarestyrelsen laver grov fejl på andeslagteri

Andeslagteriet Dan Duck blev hængt ud i Ekstra Bladet efter stor fejl i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der fejlagtigt beskyldte medarbejderne for dårlig håndhygiejne.

Udsigt til rekordmange omlægningstjek i 2020

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før

Gave eller arv kan blive modtagers særeje

Det er fortsat muligt for gavegiver eller arvelader at bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje. Men reglerne om sammenblanding af formueformer ved erhvervelsen er ændret væsentligt, påpeger Seges i et nyt notat.

Økonomi i besætningens holdbarhed

Der er økonomi i besætningens holdbarhed - typisk 17-18 øre i fremstillingspris fra de mest holdbare til de mindst holdbare, vurderer Seges.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.
Side 1 af 1748 (34943 artikler)Prev1234567174617471748Next