bannerPos

Plantenoter: Tilsagn til økologisk arealtilskud og plejegræs

Der skal søges om tilsagn til plejegræs eller økologisk arealtilskud inden den 31. januar 2020.
10-01-2020 22:01

Landbrugsstyrelsen er i fuld gang med sagsbehandlingen af de cirka 4.000 ansøgninger om nyt tilsagn til enten økologisk arealtilskud eller plejegræs, som de foreløbigt har modtaget. Der er indtil nu givet tilsagn i cirka 3.000 sager.

Husk at søge nyt tilsagn inden 31. januar 2020, hvis dit skema bliver meldt klar.

Der er fortsat cirka 880 skemaer, der ikke er klar til ansøgning, men cirka 110 skemaer er klar til ansøgning på nuværende tidspunkt. Husk, at fristen for at søge nyt tilsagn for disse skemaer er 31. januar.

Ny økologisk frødatabase

Den 1. januar 2020 holdt den økologiske frødatabase flyttedag, da Landbrugsstyrelsen har valgt at gå med i den internationale OrganicXseed-database. Det skriver Seges på Landbrugsinfo.

Databasen indeholder, som den tidligere database, informationer om tilgængeligt økologisk udsæd og vegetativt formeringsmateriale på det danske marked, og hvilke virksomheder som sælger dem.

En af de nye ting i databasen er opdelingen af arter i sortsgrupper.

En sortsgruppe kan beskrives som værende en gruppe bestående af sorter, der alle er egnet til et specifikt formål.

I frødatabasen kan de enkelte sortsgrupper af samme art godt have forskellige klassifikationer eller dispensationsmuligheder. For eksempel kan en sortsgruppe have klassifikationen »Individuel tilladelse«, mens en anden kan have »Kategori 1« (fx efterafgrøder). Kategori 1 betyder, at der ikke kan opnås dispensation til ikke-økologisk udsæd.

Fra 1. januar 2020 vil det være muligt at søge om dispensation til brug af ikke-økologisk udsæd, læggemateriale og vegetativt formeringsmateriale samt anmeldelse af hjemmeproduceret udsæd via frødatabasen.

For at benytte disse muligheder skal man være registreret som aktiv bruger på databasen. Landbrugsstyrelsen opretter automatisk alle økologer i databasen, og man skal derfor blot aktivere kontoen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36973 artikler)Prev1234567184718481849Next