Voldsom udskiftning af pesticider på vej

Mindst 2/3-dele af forbruget af især fungicider vil skulle erstattes med nye typer af aktivstoffer i de nærmeste år, lyder vurderingen fra Cortevas udviklingsfolk. De lover helt nye aktivstoftyper – blandt andet hentet fra naturlige svampe og bakteriel gæring.

Effektivt Landbrug mødte i sidste uge i Frankrig to af Cortevas ansvarlige chefer for udvikling af nye pesticider. Jean-Pierre Steckler (th) er ansvarlig for den globale udvikling af nye fungicider og Andrew Leader er ansvarlig for at afprøve nye midler i praktisk dyrkning. Fotos: Jørgen P. Jensen En liste over de helt nye typer af aktivstoffer, som Corteva har klar til markedsføring i Europa i den nærmeste tid.

 Med Cortevas kommende nye aktivstof Inatreq kommer ikke alene det første reelt nye fungicidaktivstof i snart 15 år, men også en helt ny fungicidtype, som er af biologisk oprindelse.

Netop den biologiske oprindelse ses for mange i landbruget som en ny mulighed for at fastholde pesticider i fremtiden - eventuelt i mikrosmå doser og i kombination med andre bekæmpelsesmetoder i IPM.

Men hvad har de store firmaer indenfor plantebeskyttelsesmidler på vej i deres udviklingsafdeling i

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også