Medier: EU klar til at forlænge glyphosattilladelse

EU-Kommissionen er klar til at forlænge tilladelsen til at bruge glyphosat i et år mere, oplyser kommissionen.


Senest den 15. december i år vil EU-Kommiissionen forlænge tilladelsen til at bruge glyphosat, aktivstoffet i blandt andet Roundup. Det siger en talsmand for kommissionen til det tyske nyhedsbureau dpa iføge Der Spiegel.

Beslutningen kommer, selv om kommissionen i to ombæringer ikke har fået et flertal, der der er stort nok til at forlænge tilladelsen til at bruge glyphosat på markerne. 

- Selv om et flertal af medlemslandene støtter EU-Kommissionens forslag, var der ikke det nødvendige kvalificerede flertal for forslaget, siger en talsperson for kommuissionen til Euractiv.com.

Men:

- Det er kommissionens forpligtelse til at tage en beslutning inden deadlinen midt i december måned, siger talspersonen, og bekræfter overfor mediet, at brugen af glyphosat vil blive forlænget med et år frem til december 2023.

Beslutningen om at forlænge glyphosat-tilladelsen med et år er allerede blevet mødt med stor utilfredshed i flere EU-lande. Det gælder blandt andet Tyskland, hvor Bundesdagen tidligere bar hesluttet at forbyde brugen af roundup i 2024.

Læs også