Biopesticider kan hjælpe azol-udfasning på vej

Forskere fra Københavns Universitet arbejder på et alternativ til landbrugets resistensskabende svampemidler med azoler. Det gælder biopesticider, der er svampe og bakterier, som kan bruges både i konventionelt og økologisk landbrug.

Der er mistanke om, at en række af landbrugets svampedræbende midler, der indeholder azoler, har været medvirkende til, at der er opstået resistens mod svampeinfektioner hos mennesker.Azoler bruges i stor udstrækning til plantebeskyttelse i landbruget, men stigende resistens har gjort svampebekæmpelse i landbruget svær. Derfor har forskere fra Københavns Universitet netop påbegyndt et projekt, hvor de i samarbejde med Aarhus Universitet og Sveriges Landbrugsuniversitet skal undersøge om og hvordan, såkaldte biopesticider kan komme svampeinfektioner i hvededyrkningen til livs.Biopesticider omfatter blandt andet gavnlige svampe og bakterier, der kan bekæmpe sygdomme i planter. Økologer kan også gøre brug af langt de fleste biopesticider.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også