Ny østdansk organisering: - Det kan der være meget fornuft i

Et nyt østdansk politisk udvalg skal være en talentrugekasse for næste generation af aktive landmænd, der ønsker at gå ind i organisationsarbejdet. Formanden for det nuværende østdanske udvalg er positivt indstillet.

Povl Fritzner, formand for ØØL, fortæller, at der er meget positivt i de vedtægtsændringer, som kan være på vej i hans forening.
Povl Fritzner, formand for ØØL, fortæller, at der er meget positivt i de vedtægtsændringer, som kan være på vej i hans forening.

I det nye østdanske landbrugspolitiske udvalg, som er på vej hos foreningerne øst for Storebælt, er det tanken, at yngre landmænd skal få chancen for at gå ind i organisationsarbejdet.

- Vi vil lave en talentfabrik, hvor unge landmænd kan få en plads og en taburet, siger Anders Mortensen, formand for Odsherreds Landbforening og i spidsen for den arbejdsgruppe, som i et år har set på, hvordan man moderniserer Østlige Øers Landboforeninger.

I dag hedder formanden for Østlige Øers Landboforeninger Povl Fritzner, som for ikke så længe siden rundede 70 år.

Opbakning

Fra Anders Mortensen lyder det, at tanken dog ikke er, at Povl Fritzner på mandag vil blive væltet af pinden.

- Han sidder i førersædet lige nu. Og det kan Povl Fritzner nok også fortsætte med i den periode, som kommer nu, siger Anders Mortensen.

Fra Povl Fritzner bliver der henvist til netop Anders Mortensen for kommentarer omkring vedtægtsændringerne, der er på vej. Han understreger dog, at han bakker op og spiller med.

- Jeg kan kun sige, at der er en vedtægtsændring på vej, og det kan der være meget fornuft i, siger han og fortæller, at han finder det positivt, at både Nordsjællands Landboforening og Bornholms Landbrug er på vej til at gå med i det øgede samarbejde.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Læs også

Nyt ASF-tilfælde uden for kernezonen: - Fritgående tamsvin bør flyttes indenfor
Landbrug & Fødevarer indgår plastikaftale med Miljøministeriet
Agerskovgruppen vil trække Danmark væk fra afgrunden
EU-advokat: EU-Domstolen hamrer en pæl gennem danske gebyrstigninger
V-ordfører: Regeringen spillede ud med 3,8 milliarder til minkavlerne
Landbruget på vej med flere fjord-analyser