Opfordrer til at holde fast i håndværkerfradrag

Danske Maskinstationer og Entreprenører opfordrer regeringen til at lave en langsigtet strategi for håndværkerfradraget efter udspillet til en halvering af fradraget, der sidste år blev fordoblet.

Sidste år blev håndværkerfradraget fordoblet for at booste erhvervet i forhold til corona. Nu har regeringen annonceret, at den vil halvere håndværkerfradraget i det kommende forslag til en ny finanslov for 2022.

- Nu vil man sænke det igen og bringe det tilbage til, hvad det var, før corona-krisen. Denne op-og-ned justering vil skabe yderligere pres på en i forvejen presset branche, mener brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E.

Ved at halvere det eksisterende håndværkerfradrag mener brancheforeningen, at det vil skabe store udsving i efterspørgslen, hvilket vil gøre det svært at tilpasse virksomhederne.

- Det skaber flaskehalse i markedet, når det kører op og ned på denne måde. Vi mener, at man bør udarbejde en mere langsigtet strategi for håndværkerdraget i stedet for at justere fradraget på den korte bane, siger Sebastian Skipper Ravn, der er chefkonsulent i DM&E Entreprenør.

Gør det endnu mere grønt

Brancheforeningen mener, at man skal holde ved ordningen, som den er, blandt andet for miljøets skyld.

- Det er vigtigt, at boligejere og virksomheder ved, hvad de har at rette sig efter, når beslutninger om renoveringer skal træffes. Vi så også gerne en udvidelse af ordningen med hensyn til de arbejder, den er omfattet, slutter Sebastian Ravn.

Læs også