Regeringens udkast til landbrugsaftale får høvl

Der mangler i den grad vilje til at investere i dansk landbrug, lyder det nærmest i kor fra L&F-formand Søren Søndergaard og BL-formand Peter Kiær. Det sker efter, at regeringen i sit udkast til en endelig landbrugsaftale ikke har ændret en tøddel omkring finansieringen i forhold til første udspil fra april.

I næste uge bliver vi klogere på, om især Venstre og regeringen kan finde hinanden i de aktuelle landbrugsforhandlinger. Både Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen og fødevareminister Rasmus Prehn (S) kunne dog smile, da de fredag mødtes på Fyn for at tale præcisionslandbrug. Foto: Erik Hansen - Der mangler vilje til at investere i dansk fødevareproduktion for at sige det, som det er, siger L&F-formand Søren Søndergaard om regeringens udkast til en endelig landbrugsaftale. Der er jo ingen friske penge med i det eller initiativer til, at vi kan videreføre en ægte grøn landbrugsproduktion i Danmark, siger BL-formand, Peter Kiær.

Et par justeringer i forhold til det første udspil.

Det er hidtil, hvad det efter mange måneders forhandlinger er lykkedes for blå blok at få rykket regeringen i det udkast til en endelig aftaletekst, som regeringen i denne uge har lagt frem for partierne på Christiansborg i forbindelse med, at landbrugsforhandlingerne er blevet genoptaget efter en pause hen over sommeren.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også