Mink-demonstration foran Retten på Frederiksberg

- Vi føler, at demokratiet har fået et alvorligt knæk, fastslår formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, der var en af de demonstrerende landmænd foran Retten på Frederiksberg torsdag.

Praktiserende dyrlæge Tue Villebro, Gribskov, kunne blandt andet fortælle, at mange af hans dyrlægekolleger landet over havde budt ind med faglige forslag til Fødevareministeriet til, hvordan man kunne håndtere coronaepidemien blandt mink. Men de fik intet svar fra ministeriet. De landsdækkende medier var til stede ved landmændenes demonstration - nok ikke mindst da Men in Black også holdt en støjende og aggressiv demonstration overfor. Forhenværende minkavler Valter Christiansen, Sæby, havde taget en tidlig morgentur fra Nordjylland til København. - Vi fik aflivet alle vores 36.000 mink. Nu ønsker vi sandheden om baggrunden og hvad vi kan i fremtiden, siger han. Forhenværende minkavler Olav Vinter Kristensen er primært med for at protestere mod magthavere, der bryder loven. - Kan de det, har vi jo ikke demokrati, fastslår han. Den lille snes demonstrerende landmænd formåede at få meget opmærksomhed med den opstillede traktor og blokvogn foran byretten. - Der var ikke fagligt belæg for at aflive minkerhvervet, fastslår dyrlæge Tue Villebro. Flere lokale byboere tog en diskussion med de demonstrerende landmænd - her med minkavler Valter Christensen i orange vest. Formand for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, var blandt de ledende landmænd på demonstrationen. Nok larmede nabo-demonstrationen fra Men in Black - men den opstillede traktor og blokvogn tiltrak sig seriøs interesse fra lokale borgere og medierne.

I torsdagens tidlige morgenmørke fik en snes landmænd etableret en traktor og blokvogn lige overfor indgangen til Retten på Frederiksberg midt i det storkøbenhavnske. Det var forberedelse til Mette Frederiksens ankomst ved 9-tiden til afhøring i minkkommissionen.

Landmændene var en gruppe fra Foreningen for Folkelighed, som er en udløber af sidste års store traktordemonstration i København.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også