Centrovice i Storbritannien

L&F Centrovices bestyrelse har været på lærerig tur i det britiske, hvor de blandt andet er blevet bekræftet i fordelene ved at være medlem af EU.

I sidste uge var L&F Centrovices bestyrelse på studietur i London og omegn. Formålet var at blive klogere på det engelske landbrug efter Brexit. Ifølge formand Torben Povlsen, var det nogle lærerige dage, hvor de besøgte fire bedrifter nær London. De mødte den danske ambassadør Lars Thuesen og landbrugsattache Esben Egede Rasmussen til en snak om Storbritannien efter Brexit, ligesom de besøgte National Farmers Union.

Vicepræsident i National Farmers Union, David Exwood stod i spidsen for besøget ved National Farmers Union tirsdag. Onsdag og torsdag stod på fire bedriftsbesøg nord for London.

Først John Torrance, mælkeproducent og vinder af »The Golden Cup«, dernæst Michael Scantlebury med planteproduktion. Derefter Trinity Hall Farms, hvor de først besøgte deres biogas og planteproduktion og afslutningsvist fårehold og kødkvæg. Besøgene var under ledelse af Christian Frandsen, dansk driftsleder på Trinity Hall Farms.

Brexit påvirker

Onsdag aften havde de fynske landmænd selskab af den danske ambassadør Lars Thuesen og landbrugsattache Esben Egede Rasmussen, hvor bestyrelsen fik mulighed for at høre om forholdene i Storbritannien efter Brexit.

Det står klart, at samfundet er påvirket af Brexit på trods af handelsaftalerne. Landbruget og fødevaresektoren præsenterede et blandet billede, der bærer præg af, at de er mærkede af eftervirkningerne af Covid-19 og krigen i Ukraine, som skaber usikkerhed. Ligesom i Danmark oplever de stigende priser på deres produkter, men samtidig stiger deres omkostninger også.

Lærerig tur

Formand for L&F Centrovice, Torben Povlsen, fortæller om turen:

- Det var en meget lærerig tur. Det engelske samfund er tydeligvis påvirket af Brexit, krigen i Ukraine og de sidste års coronakrise. Det rammer alle dele af landbruget, planteproduktion og bedrifter med dyr, som mærker de store stigninger på både pris og omkostninger. Det minder på flere områder om Danmark, men vi står klart stærkere som medlem af EU.

Læs også