Tre sønderjyske landbrugsforeninger styrker den politiske fløj

LandboSyd, Sønderjysk Landboforening og Kolding Herreds Landbrugsforening opretter et fælles politisk sekretariat, der får navnet Landbrug & Fødevarer Syddanmark I/S.

LandboSyd, Sønderjysk Landboforening (SLF) og Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) opretter et fælles politisk sekretariat i selskabsnavnet Landbrug & Fødevarer Syddanmark I/S. Sekretariatet skal bistå de tre foreninger med politisk arbejde og sekretariatsbetjening af formændene. Målsætningen er at styrke foreningernes politiske tilstedeværelse lokalt og nationalt, herunder ikke mindst et stærkt og udbytterigt samarbejde med Axelborg.

Og ankermanden er allerede fundet. Sekretariatet kommer således til at blive ledet af 34-årige Mathias Milling, som fra 1. august 2022 trækker i arbejdstøjet og begynder at opbygge og drive det politiske sekretariat sammen med de tre formænd. Han kommer fra en stilling i Region Syddanmark, hvor han har arbejdet med sekretariatsbetjening af en række administrative og politiske udvalg. Herudover har Mathias Milling tidligere været ansat i Transportministeriet, hvor han i en årrække har beskæftiget sig indgående med politik og kommunikation i forskellige roller; senest som konstitueret kontorchef.

- Politik og formidling har altid været to grundsten i min arbejdsmæssige opvækst i centraladministrationen. Derfor er jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at den her vej, som de tre landbrugsforeninger er sporet ind på, er en helt rigtig retning at gå, når det handler om at gøre sin stemme gældende i den politiske debat. Jeg har efterhånden en del erfaring med politisk interessevaretagelse, lovgivning og formidling, så jeg ser enormt meget frem til at komme i gang med at skabe de bedste rammer for landbruget, siger han og fortsætter:

- Jeg ved ikke så meget om dansk landbrug, så det bliver derfor også vigtigt for mig at komme rundt og tale med jer landmænd og fagfolk for at få opbygget en masse viden og høre fra jer, hvad der er de væsentligste dagsordener. Jeg følger generelt med i politik, så jeg er bestemt bekendt med, at landbruget generelt har en skydeskive på ryggen, som politikere og befolkningsgrupper fra tid til anden skyder til mål efter. Det vil jeg gerne være med til at begrænse med gode argumenter og fakta i stedet for politiske floskler og opspind, siger Mathias Milling.

Har overvejet længe

Landbruget befinder sig i en brydningstid, hvor der er et øget politisk fokus på eksempelvis den grønne omstilling og andre klima- og miljøpolitiske dagsordener. Det er netop dagsordener som disse, der har været medvirkende til, at foreningerne besluttede at oprette et fælles politisk sekretariat.

- Vi har i et stykke tid gået og overvejet, at vi skulle opruste den politiske indsats i vores enkelte foreninger, men da vi så fik talt sammen alle tre og fandt ud af, at vi faktisk kunne skabe nogle oplagte synergier, var vi ret hurtigt enige om, at et fælles politisk sekretariat ville være med til at gøre vores tre foreninger endnu mere synlige på den lokale og nationale politiske dagsorden, og at vi rent faktisk tror på, at vi kan gøre en reel og mærkbar forskel for de danske landmænd. 

Vi ser enormt meget frem til at få Mathias ind i rollen som sekretariatsleder og politisk rådgiver, og vi er sikre på, at Mathias med sin erfaring og sit gåpåmod hurtigt kommer til at blive en stærk medspiller på vores hold”, udtaler de tre formænd, Christian Lund, formand i SLF, Henrik Jessen, formand i LandboSyd og Hans Damgaard, formand i KHL.

Privat er Mathias Milling gift og har to børn. Han er født og opvokset i Skive, og har en kandidatuddannelse i International Business and Politics fra Copenhagen Business School – CBS.


 

Læs også