Rasmus Prehn viser økologien frem på Solrød Biogas

Hvordan kan landbruget bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas? Det spørgsmål søger fødevareminister Rasmus Prehn og en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres svar på i dag den 11. august, når de besøger virksomheden Solrød Biogas.

En delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres er på besøg i Danmark.

Formålet med besøget er, at delegationen skal introduceres til danske erfaringer med blandt andet klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion og økologi.

Fra amerikansk side er der nemlig stor interesse i at blive klogere på danske erfaringer med brede politiske aftaler om klimareduktioner, hvor landbruget spiller en væsentlig rolle, inden de om kort tid tager hul på forhandlinger om en ny landsbrugspolitik i USA.

Som led i de amerikanske udvalgsmedlemmers inspirationstur tager delegationen sammen med fødevareminister Rasmus Prehn på et fælles besøg hos Solrød Biogas i dag torsdag. Her skal de blandt andet blive klogere på, hvordan landbruget bidrager til den grønne omstilling ved at levere biomasse i form af husdyrgødning og halm til produktion af biogas.

- Det er afgørende, at vi på tværs af landegrænser inspirerer hinanden med innovative løsninger til langt mere bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion, hvis vi skal rykke noget i det store regnskab. Derfor glæder det mig også, at vi fra dansk side kan byde ind med stærke løsninger på den front, som besøget hos Solrød Biogas er et fremragende eksempel på. Jeg håber, at vores amerikanske gæster finder ligeså stor inspiration i besøget som jeg, siger fødevareminister Rasmus Prehn i forbindelse med besøget.

Læs også