Medie: Minister holdt landbrugs-event uden deltagelse af landbruget - og til dobbelt kuvertpris

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn holdt et event om fremtidens landbrug uden deltagelse af landets største landbrugsorganisationer, skriver Frihedsbrevet, der er dykket ned i sagen.

Der blev ikke sparet på noget, da fødevareminister Rasmus Prehn (S) den 4. maj afholdt et såkaldt netværksevent om fremtidens landbrug med deltagelse af flere prominente gæster, skriver Frihedsbrevet.

Ifølge mediet var gæsterne blandt andre 3F-formand Henning Overgaard, administrerende direktør for pensionskassen PKA, Jon Johnsen og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Repræsentanter fra de største landbrugsorganisationer var ikke med til eventet.

I alt var der 20 deltagere, som blev bespist med en fin middag samt vinmenu, der samlet set kostede skatteyderne 25.300 kroner – svarende til en kuvertpris på 1.265 kroner. Det viser en række bilag fra Fødevareministeriet, som Frihedsbrevet har fået aktindsigt i. 

Retningslinjer for den slags møder er, at måltiderne højst må koste 600 kroner pr. kuvert, og det ser ikke godt ud ifølge Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie og Journalisthøjskole.

I den høje ende

»Det er absolut i den høje ende, for det er det dobbelte af den grænse, som deres interne retningslinjer fastlægger. Når man nu har valgt at lave interne retningslinjer, så er det dem, der gælder. De er jo lavet for at forhindre frås,« siger Roger Buch til Frihedsbrevet.

Ministeriet fastholder imidlertid, at ingen regler er blevet brudt, da ministeriet har mulighed for ved særlige lejligheder at se bort fra retningslinjerne.

Sagen lægger sig i forlængelse af flere række sager, hvor Rasmus Prehn har betalt for middage med statens kreditkort, hvorefter han senere har måttet betale pengene tilbage til staten.

Især er der én af sagerne, der vakte opsigt, da Rasmus Prehn – mens han var udviklingsminister i juni 2020 - skrev journalist Søren Wormslevs navn på en kvittering fra Restaurant Undici i København.

Søren Wormslev, der er journalist på TV 2 Nord, afviste nemlig blankt, at han nogensinde skulle have spist middag med Rasmus Prehn. 

Fødevareministeren blev hevet i samråd om sagen, hvor spørgerne forsøgte at få svar på, hvem Rasmus Prehn havde spist middag med, når nu det ikke var Søren Wormslev. Det ville Rasmus Prehn ikke svare på, men han indrømmede, at det ifølge ham var en fejl, at han havde skrevet journalistens navn på kvitteringenen.

Læs også