Medie: Rigsrevisionen skal nu undersøge ministres kreditkortbrug

En række anonyme kilder bekræfter ifølge TV2, at Rigsrevisionen nu skal kulegrave ministres brug af betalingskort på baggrund af den megen omtale af Rasmus Prehns (S) brug af sit ministerkort.

På et møde hos Statsrevisorerne mandag blev det besluttet, at Rigsrevisionen skal have konkret indsigt i kontoudtog fra både nuværende og tidligere ministres tjeneste-betalingskort.

Ifølge TV 2s oplysninger drejer undersøgelsen sig om alle ministre tilbage til 2015.

TV 2 har oplysningerne fra anonyme kilder, og undersøgelsen sat i værk efter den megen omtale af minister for landbrug, fiskeri og fødevarer Rasmus Prehns (S) brug af sit betalingskort.

Ekstra Bladet har blandt andet tidligere beskrevet, at fødevareministeren har brugt sit ministerkort til at lægge ud for private værtshus- og restaurantbesøg, og at Rasmus Prehn tre gange har tilbagebetalt beløbene fra sin private konto.

Ifølge Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, er det i strid med reglerne, siger han til Ekstra Bladet.

- Der er ikke en mulighed for, at man giver en omgang øl på et værtshus og så betaler selv efterfølgende. Det er ikke meningen, at det offentlige skal agere bank eller kassekredit for offentligt ansatte, sagde han.

Statsrevisorerne er seks politikere, der er udpeget af Folketingets partier, til at overvåge statens udgifter. Der er tale om Klaus Frandsen (R), Frank Aaen (Ø), Henrik Thorup (DF), Mette Abildgaard (K), Leif Lahn Jensen (S) og Troels Lund Poulsen (V).

Undersøgelsen bliver sendt til Statsrevisorerne, som derefter skal vurdere, om den giver anledning til at udtale kritik.

Læs også