Alternativet og Enhedslisten er ude: - Mette Frederiksen søger flertal over midten

Det vækker ærgrelse på venstrefløjens yderpartier, at Mette Frederiksen søger flertal over midten.

Hverken Nye Borgerlige, Enhedslisten eller Alternativet kommer til at sidde i den kommende regering. Partierne er nemlig ude af de igangværende regeringsforhandlinger.

Det skriver DR onsdag.

- Mette Frederiksen har valgt at vende ryggen til det rødgrønne flertal, som befolkningen ellers gav hende, og gå til højrefløjen og forsøge at danne regering med dem, udtaler Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten, til DR.

 

Og den opfattelse deles af Alternativets partileder, Franciska Rosenkilde, der har valgt at følge med Enhedslisten ud af døren:

- Vi var til forhandlingsmøde i går, og der kunne vi godt se, hvad vej det gik. Så det har vi også besluttet. Efter mødet i går gav det sig selv, og det har vi meddelt statsministeren.

Socialdemokratiet har indkaldt til et lille pressemøde – et såkaldt »doorstep« – klokken 13.

Ærgrelse fra SF

Og ifølge Socialistisk Folkeparti havde man hellere set, at man drog nytte af det flertal, man venstrefløjen opnåede ved folketingsvalget i starten af november. 

- Ærgerligt at STM fravælger det rød-grønne flertal – lige nu i alt fald. SF er fortsat inviteret til forhandlinger, og vil fortsat slås for rød-grønne løsninger ved forhandlingsbordet, skriver partiets formand, Pia Olsen-Dyhr på Twitter.

Læs også