SF-formand: Venstre trækker regering nærmere landbruget

Onsdag forlod SF forhandlingerne om en ny bred regering. Det skyldtes ifølge formand Pia Olsen Dyhr, at forhandlingerne havde fået en for blå nuance - blandt andet på natur- og miljøområdet.

Den kommende regering får ikke deltagelse af SF. Det står klart, efter at venstrefløjspartiet onsdag forlod Statsministeriet og forhandlingerne. Ifølge partiets formand, Pia Olsen Dyhr, traf partiet den beslutning, fordi man var for langt fra resten af forhandlinsparterne på en række afgørende områder.

- Det har været meget konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hinanden på afgørende punkter. Det er vi, når det handler om klima og natur. Her trækker Venstre i en anden retning, fordi de er tæt på landbruget, siger hun til Politiken.

Kan se »konturerne af« en SV-regering

Hvis SF var gået sammen med Socialdemokraterne og Venstre, ville der have været det nødvendige flertal for en kommende regering, men sådan kommer det altså ikke til at være. SF-formanden kan til gengæld godt forestille sig, at udgangen på forhandlingerne bliver en SV-regering, siger hun.

- Jeg kan se konturerne af et (regeringsgrundlag mellem S og V, red.) , og det er på baggrund af dem, at jeg træffer denne beslutning. Der er ikke de fornødne balancer for SF. Vi har begået fejl i fortiden, og de fejl gentager vi ikke, siger Pia Olsen Dyhr med reference til sidst, partiet var i regering.

Det var i 2015, hvor partiet trak sig efter salget af energiselskabet Dong.

Læs også