Hattrick af populær minister

Sydsjællandske Magnus Heunicke har forladt posten som sundhedsminister til fordel for posten som miljøminister.

Magnus Heunicke scorede »minister-hattrick«, da han midt i december blev udpeget som ny miljøminister. Det er således den tredje ministerpost for Magnus Heunicke, der først var transportminister (2014-2015) og senest har været sundhedsminister.

Nu har Magnus Heunicke, der fylder 48 år senere i januar, altså afløst sin socialdemokratiske partikollega, Lea Wermelin, der ikke længere er en del af regeringen.

Magnus Heunicke har siddet i Folketinget siden 2005, og med skiftet fra Lea Wermelin til Magnus Heunicke får Miljøministeriet en af de mest populære politikere i Danmark.

I en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion lavede for DR i august, var Magnus Heunicke Danmarks næstmest populære politiker, og i en måling lavet af Kantar Gallup for Berlingske i 2021 for regeringens ministre var han den mest populære minister. Til sammenligning var Lea Wermalin blot nummer 19 på den samme liste.

Magnus Heunickes popularitet var også synlig ved valget den 1. november, hvor han trak 22.102 personlige stemmer hjem. Det var sjettebedst af alle kandidater ved Folketingsvalget.

Magnus Heunicke bor med sin kone, Nina Groes, og parrets to piger i København, men han er født og opvokset i Næstved, hvor han er søn af den tidligere Næstved-borgmester Henning Jensen.

Læs også