Ny fødevareminister er gæst ved nytårskuren

Den nyudnævnte minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V), kommer mandag den 9. januar på sit første besøg i det syd- og sønderjyske, når han bliver aftenens hovedtaler ved nytårskuren i Agerskov-Hallen.

Det er Landbrug & Fødevarer Syddanmark – det fællespolitiske sekretariat for Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening – som er arrangør af nytårskuren. En tidligere mangeårig SLF-tradition.

Den 49-årige Jacob Jensen har tætte bånd til landbruget. Ministeren er indehaver af en mindre gård på 50 hektar, Langholmsgården, ved Tølløse syd for Holbæk. Gården har tilhørt slægten siden 1924. Sammen med hustruen, Marie-Louise, som er sygeplejerske, og parrets tre børn bor ministeren ganske tæt ved fødegården.

Ved nytårskuren, som har overskriften »Fremtidens grønne landbrug«, bliver ministeren én af aftenens talere sammen med dels fremtidsforskeren Jesper Bo Jensen og dels den nye direktør hos Landbrug & Fødevarer, Merete Juhl.

Nytårskuren indledes klokken 17.30 med det store sønderjyske pølsebord fra Agerskov Kro, inden selve programmet indledes 18.30.

Læs også