Minkavlere støtter vognmændene: Vi er i samme båd

Dagens delvise blokade fra en række danske vognmænd får nu opbakning fra en lidt uventet kant. Således afholder Danske Mink i dag støttedemonstration i Frederikshavn.

Selv om initiativet Vejskatskomiteen havde droppet den planlagte blokade af tilkørselsramper af motorveje og andre hovedtrafikårer i dag, har det ikke afholdt nogle vognmænd fra at lave aktioner i det meste af Danmark.

Natten til mandag spærede vognmænd vejene både ved færgen i Helsingør, men også ved den dansk-tyske grænse, men de initiativer satte politiet en stopper for. Men politiet har svært ved at bryde blokaderne en gang for alle, lyder det.

- De enkelte spærringer ophæves løbende, da chaufførerne generelt efterkommer vores anvisninger på stedet. Der opstår dog løbende nye demonstrationer, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Det er utilfredsheden med en ny vejskat, der sætter en afgift på kørte kilometre, der har fået vognmændene til at tage affære. Men de står ikke ene i deres kamp mod lovindgrebet.

Vil demonstrere i Frederikshavn

Således oplyser Danske Mink, at foreningen i dag arrangerer en demonstration til støtte for vognmændene.

- Endnu en gang bliver en gruppe i befolkningen udsat for et overgreb fra regeringen. Denne gang er det vognmændene der må stå for tur. Det placerer dem så i samme gruppe som bl.a. minkavlere, fiskere og landmænd, bare for at nævne nogen, siger Jesper Vad Jensen, der er bestyrelsesmedlem i Danske Mink.

Derfor vil Danske Mink vise deres sympati for vognmændene i dag. Det foregår på havnen i Frederikshavn.

- Både fiskere, vognmænd og landmænd viste deres sympati til minkavlerene tilbage i 2020, da regeringen fik danmarkshistoriens dyreste panikanfald, og ødelagde minkerhvervet, siger Jesper Vad Jensen og fortsætter:

- Så derfor vil Danske Mink opfordre så mange af vores medlemmer til at møde op på havnen i Frederikshavn og vise, at vi støtter op om modstanden, siger han.

Læs også