Asger C. siger nej til landbrugskommisærforslag

Venstres medlem af EU-Parlamentets landbrugsudvalg, Asger Christensen er ikke imponeret af Janusz Wojciechowski, der er indstillet til ny landbrugskommisær i EU.

I disse dage har EU-Parlamentatikerne mulighed for at "grille" de personer, der af EU-kommissioenn er indstillet til at blive kommisær på de forskellige fagområder. Såldes også på landbrugsomtådet, hvor polske Janusz Wojciechowski er den indstillede kandidat. 

Han var i ilden tirsdag, hvor han skulle svare på spørgsmål fra parlamentarikerne, således også Asger Christensen, der sidder i parlamentets landbrugsudvalg. Og Venstremanden var ikke just imponeret over, hvad han hørte fra polakken.

- Jeg kan på ingen måde støtte kommissærkandidaten til landbrugsområdet. Han viste grundlæggende mangel på viden om landbrugssektoren i EU. Det er en katastrofe, hvis vi får en kommissær, der ved så utroligt lidt om området, han skal arbejde med, skriver Asger Christensen på Twitter og fortsætter:

- Kommissærkandidat Janusz Wojciechowski understregede sin manglende viden om landbrugsområdet ved blandt andet at påstå, at mindre landbrug er mere klimavenlige end store højteknologiske landbrug, og det er faktuelt direkte forkert. Det bliver et nej herfra.

Når samtlige kandidater til EU-Kommissioenn har været igennem den samme proces, som Janusz Wojciechowski var igennem i går, skal parlamentet stemme om at godkende hver enkelt kommissær. Her har parlamentet mandat til at kassere enkelte kommissærer, eller kommissionen som helhed. 

Læs også