Et valg kan medføre markante grønne udskiftninger i Folketinget

Liberal Alliances tilbagegang i meningsmålinger kan koste pladsen i Folketinget for partiets miljø- og energiordfører, Carsten Bach. Det viser en ny geografisk prognose baseret på de nuværende meningsmålinger. Prognosen er lavet af valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.
Her står Liberal Alliance til at miste seks MF’ere i forhold til valgresultatet på 13 mandater i 2015, er der flere profiler, der står til at blive forhenværende.
Det gælder som nævnt blandt andre Carsten Bach men også partiets finansordfører Joachim B. Olsen, der er valgt i Københavns Omegns Storkreds, og undervisningsminister Merete Riisager, som er valgt i Fyns Storkreds.
 

Nye græsgange

I det hele taget ser det ud til at et valg, der kommer senest i juni 2019, kan gøre et solidt indhug hos partiernes grønne ordfører i Folketinget. Alternativets klimaordfører, Rasmus Nordqvist vil være sit partis spidskandidat til Europa-Parlamentet næste år.
Og Enhedslistens miljø- og landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding, går efter at blive Danmarks Naturforenings næste præsident – og stopper i Folketinget, hvis hun vinder kampvalget i foreningen til april.

Læs også