Hækkerup vil have stabil finansiering af øko-forskning

Der bør afsættes faste beløb til økologisk forskning, for at Danmark kan slå sin position indenfor økologisk produktion, mener Karen Hækkerup.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen(V) bør understøtte Landbrug & Fødevarers vision om, at Danmark skal være et af klodens kraftcentre for økologisk produktion, mener L&F-direktør Karen Hækkerup. Det skal blandt andet ske ved et fast beløb til forskning på området. 

Det skriver direktøren i en kronik på Altinget.dk, hvor hun udpeger flere forskellige områder, som den nyudnævnte minister efter hendes mening bør fokusere på.

- Jeg håber Jakob Ellemann-Jensen (V) vil se potentialet og understøtte vores vision. Det kræver blandt meget andet, at der satses på økologien via forskning, uddannelse og udvikling af markeder, skriver Karen Hækkerup og fortsætter:

- Et helt aktuelt eksempel på en ønsket indsats kan være at skabe et stabilt flerårigt finansieringsgrundlag bag den økologiske forskningsindsats, så man ikke – som det har været tilfældet de seneste tre år – skal hoppe fra tue til tue og håbe på, at der kan findes en større eller mindre sum penge i forbindelse med forhandlingen af forskningsreserven.

Hækkerup: Ingrediensområdet er et columbusæg
Udover det økologiske fokus i Karen Hækkerups debatindlæg, slår hun også et slag for, at der kommer mere fokus på det sundhedsmæssige i den kost, danskerne spiser, og desuden bør ministeren efter Karen Hækkerups mening arbejde for en ambitiøs handlingsplan på fødevareingredienser.

- Både når det gælder mad til mennesker og foder til dyr, er ingrediensområdet et columbusæg, der rummer enorme muligheder for danske landmænd og virksomheder, som når det gælder innovation altid har været gode til at udvikle fremtidens løsninger.

Debatindlæget kan læses her.
 

Læs også