Formandskandidat blev grillet

Tirsdag var kandidat til formandsposten i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, på besøg hos 40 L&F-delegerede, og her blev kandidaten grillet.

På mødet blev der drøftet en lang række faglige emner som eksport af kalve, udfordringer med afrikansk svinepest og energipolitik. Der var også spørgsmål til kandidaten om arbejdet med de kommende vandplaner og kravet om efterafgrøder.

- Det var et rigtig godt møde, hvor Søren blev udfordret med en række spørgsmål inden for næsten alle afgreninger af vores erhverv. Jeg synes, han klarede det rigtig godt. Han ved meget og har en holdning til det, han blev spurgt om. Det giver respekt, men er også nødvendigt. Det er afgørende, at vi får den rigtige mand til at stå i spidsen for Landbrug & Fødevarer, understregede Henrik Nielsen, der er tovholder i Politisk Forum, som består af formændene for de ni foreninger bag Velas, der sammen med Landbrug & Fødevarer Østjylland stod bag mødet.

Yngre ministre

- Jeg tror, der er mange, som tænker, at Søren Søndergaard er ham den unge på 40 år, og det er jo rigtigt. Til gengæld har jeg altid prøvet at give den gas og sætte mig ind i tingene. Jeg håber, at alderen kan være min fordel og være med til at åbne nogle døre. Mange ministre er jo yngre – eller kun lidt ældre – end mig, understregede Søren Søndergaard på mødet.


hka

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også