Nyt udvalg skal arbejde med dyretransporter

Asger Christensen, der er EU-parlamentsmedlem for Venstre, er netop blevet udnævnt til koordinator i et nyt udvalg for dyretransport.

Et nyt udvalg i EU-Parlamentet skal i de næste 12 måneder gennemgå dyrs forhold under transport og lovgivningen på området. Arbejdet skal munde ud i en række anbefalinger for dyretransporter i Europa.

Udvalget kommer blandt andet til at se nærmere på episoder, hvor loven angiveligt er blevet overtrådt.

Som koordinator i Venstres politiske gruppe, Renew Europe, er det Venstres parlamentsmedlem, Asger Christensens, opgave at fordele ansvaret for arbejdet i udvalget i gruppen, som havde sit første møde i onsdags.

- Jeg er glad for at have fået positionen som koordinator for Venstre politiske gruppe i udvalget for dyretransport. Dyrevelfærd er en vigtig sag, som vi nu sætter fokus på, siger Asger Christensen, og tilføjer:

- Det er vigtigt, at vi sikrer dyr de bedst mulige forhold, og samtidig at vi ikke spænder ben for at fragte dyr på tværs af grænser. Som parlamentariker vil det altid være afgørende for mig, at vi i EU har fornuftige regler, der ikke giver for meget bureaukrati, og at alle medlemslande lever op til de samme regler.

mip

 

Læs også