bannerPos

Stadig ting at arbejde med efter transportaftale

I sidste uge blev der vedtaget en ny lov om kontroller for dyretransporter.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-06-2020 10:03
Det er positivt, at stort set hele Folketinget står bag den nye aftale om transportkontrol, mener Kreaturhandlernes Landsforbunds fælles organisation, SamMark. Men der er stadig ting, der kan være mere udspecificeret.

Aftalen om transportkontrol ses som udtryk for den parlamentariske situation, og der er en række forhold, som SamMark allerede nu gerne så var blevet håndteret og løst. Herunder det nuværende meget høje gebyrtryk. SamMark noterer på den positive side, at der skal indføres nyt kontrolkoncept hvor målsætningen er at »kontrollen bliver langt mere målrettet«.

Nu ser SamMark frem til en dialog om, hvordan og hvornår dette helt konkret skal implementeres. 

Glad for en bred aftale

- Det er positivt at den nye aftale om transportkontrol er bredt funderet i folketinget, og i og med at aftale er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet, og derfor er vi optimistiske overfor, at man vil lytte til branchen for gode råd, når aftalen skal endelige implementeres. Vi er klar over at der med den nuværende parlamentariske situation kunne være skabt en smallere aftale, men området er for vigtigt til at alle ikke tager ansvar. Med en bred aftale er der flere partier som tager ansvar, og på den måde også en større sikkerhed for at dyrevelfærden og dette vigtige eksporterhvervs interesser bliver varetaget, siger Lisbet Hommelhoff, der er sekretariatschef i SamMark.

Behov for yderligere specificering af brodne kar nødvendig

Hun tilføjer, at der behov for en yderligere specificering af de såkaldte brodne kar. 

- Der tales meget om brodne kar i aftalen, men vi mangler stadigvæk helt konkret definition af, hvad det er. Før vi præcist ved hvad der skal til for at blive opfattet som »brodne kar« kan vi være bange for at det også indbefatter små procedurefejl, siger hun og tilføjer: 

- Som branchen ønsker vi ikke »brodne kar«, så vi er glade for at kontrollen fremover først og fremmest rammer dem. Det nævens at aftalen skal være med til at give virksomheder økonomisk incitament til at sikre god dyrevelfærd, og det må være en logik der skal virke begge veje. De af vores medlemmer som har god dyrevelfærd, skal jo så ikke underlægges ekstra kontrol og gebyrer i millionklassen, siger Lisbet Hommelhoff.
 

Flot aften i forsøgsmarkerne

Velas afholdt forleden Åbent Hus i forsøgsmarkerne i Nr. Søby. Her deltog godt 100 fynske planteavlere, der kunne nyde en fin sommeraften med faglige indlæg.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.
Side 1 af 1871 (37414 artikler)Prev1234567186918701871Next