bannerPos

Store dele af Europas landmænd går sammen i fælles protest den 22. oktober

Scener som disse udspillede sig for fire år siden i Bruxelles, da Europas landmænd gik på barrikaderne i Bruxelles. De tyske arrangører af en landsdækkende protest den 22. oktober opfordrer til, at man ikke afbrænder dæk og halmballer, men i stedet kører i traktorer på vejene og samles centralt i store, tyske byer og argumenterer for landbrugets sag.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
11-10-2019 22:30
Franskmændene slår sig sammen med tyskerne i grænselandet ved Rhinen i protest mod politikere og agribashing. I tyske Bonn ventes 10.000 protesterende landmænd og mindst 1.000 traktorer i byens gader.

Europas landmænd har fået nok. Tirsdag i denne uge samlede hundreder af landmænd i traktorer sig på motorveje omkring den franske by Strasbourg. Det samme skete i og omkring andre byer langs den fransk-tyske grænse.

Dermed fulgte de franske landmænd i kølvandet på deres hollandske kolleger, der 1. oktober skabte op imod 1.200 kilometer køer på de hollandske veje, da de i protest mod nye miljøregler og NGO’ers anti-l

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next