bannerPos

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

Agerskov Kro danner 6. maj igen rammen om et stormøde i landbruget, hvor eksempelvis fagligheden bag vandplanerne og kontrollen i dansk svineproduktion er på programmet.

Redaktionen

18-04-2019 15:00
6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.

I næste måned går det igen løs på kroen i Agerskov, hvor landmænd igen er inviteret til stormøde.

Det er Agerskovgruppen og LandboSyd der står bag mødet, som finder sted mandag den 6. maj klokken 13. På mødet vil repræsentanter fra erhvervet op mod det nært forestående folketingsvalg præsentere politikere – forhåbentlig fra begge sider af folketingssalen – for en række problemstillinger. Politikerne er også inviteret til selv at debattere emnerne.

Ifølge arrangørerne er der en tendens til, at landbrugserhvervet forsvinder i valgkampens mange andre emner, men der er altså nogle store udfordringer, som kræver en politisk indsats

På mødet bliver der sat fokus på landbrugspakken, klimaet, vandplanerne, myndighedernes kontrol og bedre finansieringsmuligheder. Altså alt sammen velkendte emner, som er blevet debatteret masser af gange før.

- Vi er nødt til at blive ved med at køre i det, så vi kan få det rettet, siger Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen om grunden til, at for eksempel vandplanerne nok engang skal debatteres på et landmandsmøde.

Ifølge Jens Peter Aggesen er miljømålsætningerne i vandområdeplanerne fuldstændig urealistiske, og på mødet vil chefrådgiver i LandboSyd, Helge Lorenzen, blandt andet også argumentere for, at målsætningerne i vandområdeplanerne er uopnåelige.

 

Skuffet over minister

Jens Peter Aggesen lægger før mødet heller ikke skjul på, at han har valgt at være med til at arrangere mødet i skuffelse over den siddende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), og den politik der i øjeblikket bliver ført på landbrugsområdet. Ifølge Jens Peter Aggesen er den aktuelle landbrugspolitik drevet af populisme frem for faglighed.

- Jeg er skuffet over ham, og den måde som han behandler landbruget på i den trængte situation, som vi er i. På mødet vil vi derfor gerne have svar på, hvad det er, som politikerne vil med den danske fødevareproduktion efter valget, siger Jens Peter Aggesen.

 

Kræver klare budskaber

Udover Helge Lorenzen så er godsejer Claus Nedergaard, formand for Øernes Landøkonomiske Selskab, på programmet for at tale om landbrugspakken. Den tidligere BL-direktør og nuværende direktør i AgroPro Danmark, Vagn Lundsteen, vil tale om klima. Dyrlæge Pia Conradsen, SvineVet, Haderslev, kommer til at tale om regler og kontrol i dansk svineproduktion og smågriseproducent Henrik Jessen fra Agerskov skal tale om finansiering.

- Selvfølgelig er det alvorlige emner, vi har på programmet, men møderne på Agerskov kro plejer at foregå i en hyggelig atmosfære, og det kommer også til at gælde denne gang. Vi kræver klare og konkrete budskaber, og vi regner med politisk opbakning til erhvervet, som spiller en enorm stor økonomisk rolle, siger Jens Peter Aggesen.

Arrangørerne forventer mellem 200 og 300 deltagere på stormødet.

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next