bannerPos

Porten til kvalitet

- Ledhejseporte som denne – med eller uden vinduer og med trykknapbetjening og/eller automatik - leverer vi både til landbrug, industri og private, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, servicetekniker Kenneth Bruun Petersen.

AF: ANDERS KURT SIMONSEN

FREELANCEJOURNALIST
09-07-2020 08:05
Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

BYGNINGER »Scenen« var ved en moderne port ind til firmaet Syddansk Porttekniks smedeværksted på Korskærvej 29 i Fredericia.

»Temaet« var moderne porte til landbrug, industri og private.

»Snakken« kom imidlertid både Danmark og store dele af verden rundt, da firmaets indehaver, Kenneth Bruun Petersen, og nærværende landbrugsblads medarbejder, en solrig juni-formiddag for nylig var mødtes for en snak om virksomheden, der sælger, monterer og servicerer porte i hele Region Syddanmark.

Fyn – Florida - Fredericia

Kenneth Bruun Petersen (46) er håndværker med stort H. Og selv om han har arbejdet flere steder i verden, taler flere sprog og nu bor i Fredericia, mærker man tydeligt hans fynske rødder.

- Jeg er uddannet karetmager på Haarby Karrosseri (tidligere Haarby Karosserifabrik), fortæller Kenneth. Det var et godt lærested, blandt andet fordi man lærte at se, hvornår tingene er gode nok.

- I 2000 kom jeg til Lego, hvor jeg var ansat indtil 2005. Hos Lego var jeg med til at designe og bygge modeller – også animerede - til Legoland-parker rundt omkring i verden. Det var et spændende arbejde og et arbejde, som det er vigtigt at have lyst til.

I årene hos Lego arbejdede Kenneth ikke kun i Danmark. Han havde også mange opgaver i Tyskland, og han var et år i Californien. Med mange rejser til opgaver både i Californien, Florida, Tyskland og Danmark. Og han har sat Lego-ting op i jungler og andre usædvanlige steder.

Porten op til Syddanmark

Kenneth Bruun Petersen har været i portbranchen i 15 år. Efter Lego var han hos Nassau Door tre år som overmontør og to år som servicechef. Hvorefter han i 2011 startede sit eget firma.

- Syddansk Portteknik leverer alle former for ledhejseporte m.m. til »Gud og hver mand« - både til landbrug, industri og private, siger han. Porte til landbrug og industri kommer primært fra et firma i Tyskland og fra et tysk ejet firma, der ligger i Holland. Garageportene er dansk producerede, mens automatik kommer fra Tyskland.

- Vi har eget smedeværksted på adressen Korskærvej 29, Fredericia. Her kan vi fremstille specielt periferiudstyr til porte, bygninger og lignende, for eksempel beslag, inddækninger, stopklodser m.m. Og vores køretøjer er udrustet til at klare de fleste opgaver.

- Jeg bor nu selv i Middelfart, hvor Syddansk Portteknik har kontor og firmaadresse på Udsigten 4. Vi dækker hele Region Syddanmark, og vi har stort set lige mange opgaver i Sønderjylland og i det fynske område.

Kvalitet er nøgleordet

- Vi har ikke længere fast ansatte medarbejdere, fortsætter den aktive syddanske håndværker. På sigt er det dog planen, at der kommer en ansat mere. Vi benytter primært indlejede folk, og vi har samarbejdspartnere rundt omkring i landet. Det betyder blandt andet, at hos masser af vores kunder kan de fleste opgaver afvikles over en til to dage. Desuden udfører vi også en del montager over hele landet for et andet portfirma.

- Et vigtigt princip i vores virksomhed er, at det er samme mand, der taler med kunden, måler op, bestiller porten og monterer den hos kunden. Derfor kan vi holde prisen på et fornuftigt leje – og have en lav fejlmargin.

- Kvalitet i et enkelt led gør jo ingen forskel, hvis alle de andre led kun er nogenlunde udført, understreger Kenneth Bruun Petersen. Så ganske kort fortalt: »Vores nøgleord er kvalitet. Vi gør det, vi er bedst til. Kun derved kan vi aflevere kvalitet!«

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next