Agri Nord udlodder 3,5 millioner til medlemmerne

Agri Nord lander et overskud på 4,5 millioner kroner i 2020. 3,5 millioner udloddes til medlemmerne.

Trods coronakrise har Agri Nord fået flere kunder, og afslutter regnskabsåret 2020 med et resultat på bundlinjen på 4,5 millioner kroner og en omsætningsvækst på 6 procent.

Agri Nord har nu 1.125 medlemmer og er blevet Danmarks næststørste landboforening.

Ud af resultatet på de 4,5 millioner kroner tilbagebetales de 3,5 millioner til medlemmerne.

- Vores landmænd har her under corona-krisen produceret videre og sikret, at ingen har behøvet at undvære fødevarer. Hver dag er der leveret mælk, kød og brød ud til butikkerne. Ingen har måttet sulte. Butikkerne har bugnet, siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen.

Agri Nord-koncernen bestod i 2020 af moderselskabet og datterselskaberne Revice, Landbrugets Forsikringsmægling Servido, SvineXperten, KvægXperten, BK Nord, Animal Supply og Dansk Arbejdsmiljø Rådgivning.

Hjælper medlemmer

Agri Nord yder bistand til trængende medlemmer. I år har det især været minkavlerne, der er blevet hjulpet med rådgivning, advokathjælp, socialrådgiver med mere.

- Det er stærkt, at vi har så sund og solid en forretning, at vores forening har styrken til at hjælpe de medlemmer, der har udfordringer. Vi kalder det en forening og forretning i balance, siger Carl Chr. Pedersen.

Agri Nord har tidligere ydet bistand til medlemmer, der var ramt af tørken i 2018 og grovvareselskabet BMGs konkurs i 2019.

mip

Læs også