Agri Nord-glæde over nye MFO-bestemmelser

Landbrugsstyrelsen har netop meldt ud, at udlæg til frøgræs kan bruges som MFO-græsudlæg. Det glæder man sig over hos Agri Nord.

Landbrugsstyrelsen har tidligere meldt ud, at græsudlæg med henblik på frøproduktion ikke kan benyttes som MFO. Men nu bliver det igen muligt, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Nyheden er blevet godt modtaget i Agri Nord Planteavl.
 
Den tidligere udmelding kom på baggrund af en juridisk vurdering af EU-reglerne, som styrelsen nu har revurderet.
 
Kæmpe fordel
Det er en udmelding, der vækker glæde hos chefkonsulent for planteavl i Agri Nord, Flemming Floor Jensen.
 
- Det er en kæmpe fordel, siger han.
 
Blandt andet kan udlæg til frøgræs nu erstatte etablering af olieræddike om efteråret. En afgrøde, der har voldt mange genvordigheder.
Det har for eksempel været vanskeligt at nå at etablere olieræddiken, og den har haft vanskeligt ved at gro flere steder.
 
Det er også en stor fordel, at man ikke længere skal så græs ud i sine marker. Græs, der reelt set har givet problemer som ukrudt.
 
Sparer tid og penge
Med indførslen af frøgræs-udlæg som MFO-afgrøde sparer landmanden nu både tid og penge.
 
- Han slipper for at bruge tid på at så eksempelvis olieræddike i efteråret, og han skal ikke ud med såmaskinen for at så græs ud i en allerede etableret afgrøde, siger konsulenten og tilføjer:
 
- Der er også en økonomisk fordel ved de ændrede regler. Udover at spare penge til udsæd til græs og olieræddike får landmanden nu en MFO-afgrøde, som både er sikker, og hvor man har en afgrøde, der har en salgsværdi, slutter han.

Læs også