Løft i omsætningen giver flere kroner til andelshavere
Omsætningen i Danish Crowns oksekødsforretning er det seneste år øget med tre procent, mens afregningen til ejerne for deres leverancer af kreaturer siden nytår i gennemsnit er steget med over 20 procent.

Omsætningen for Danish Crown Beef løftes med tre procent for hele året. Og i det fjerde kvartal er omsætningen løftet med 10 procent. Foto: Arkivfoto
Danish Crown Beef kommer flyvende ud af regnskabsåret 2020/2021. Omsætningen er løftet med 3 procent til 4,677 mia. kr., og alene i 4. kvartal var omsætningen over 10 procent højere end i samme periode sidste år.
- Vi har et godt og bredt udvalg af produkter til det danske marked, hvor flere af vores koncepter har opnået to hjerter i Miljø- og Fødevareministeriets officielle dyrevelfærdsmærkning. Selv om vi i en lang periode var udfordret af et svagt salg til foodservice grundet corona-pandemien, har vi formået at styrke vores position det seneste år, ikke mindst takket være vores medarbejdere, som har leveret en fantastisk indsats under pandemien, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.
Der er bred fremgang i Danish Crown Beefs forretning. Danish Crown kalder driften af de to slagterier i Danmark ‘stærk’. Og i Tyskland er driften på toppen igen efter vinterens tre uger lange corona-nedlukning af slagteriet i Husum. Nu er der fokus på at udvikle forretningen yderligere. En innovationsmotor på forædlingsfabrikken i Sdr. Felding bidrager kontinuerligt med nye produkter. Og det er lykkedes at skabe vækst på en række eksportmarkeder.

Direktør for Danish Crown Beef, Finn Klostermann, stiller sig godt tilfreds med årsresultatet for Danish Crowns oksekødsdivision oven på et hårdt coronaår. Foto: Arkivfoto
Øget restbetaling til andelsejerne
Sideløbende er hudeselskabet Scan-Hide kommet i mål med en vellykket turn-around. Selskabet har i årets løb søsat konceptet SPOOR, som er lanceret for at efterkomme kundernes ønske om øget sporbarhed i læderproduktionen.
- Vi er et godt sted og er lykkedes med at udvikle organisationen og samtidig holde fast i vores DNA, som handler om en tæt dialog med vores kunder. Nu skal vi holde kadencen og fortsætte udviklingen. Vi skal helt i front på bæredygtighed for at forsvare vores plads i kølediskene. De danske forbrugere vil helst købe dansk oksekød. I den forbindelse er vores tætte samarbejde med Friland (Danish Crown-afdeling, der producerer økologisk kød, red.) med til at styrke os, men vi er meget bevidste om hele tiden at være skarpe i markedet, siger Finn Klostermann.
Den gennemsnitlige afregningspris til andelsejerne er i gennemsnit steget med mere end fire kroner per kilo fra januar og til regnskabsårets slutning ved udgangen af september. I samme periode er noteringspriserne på tværs af alle kategorier i gennemsnit løftet med over 20 procent, med kvierne helt i front med en stigning på 36 procent.
Den positive udvikling i Danish Crown Beef, og gode resultater i de fællesejede forædlingsselskaber Danish Crown Foods, KLS i Sverige, polske Sokolów og ESS-Food, gør, at restbetalingen kan øges fra 125 til 130 øre per kilo for 2020/21 til andelsejerne.