Hudeselskab leverer stabilt resultat

Gennem en konkurrencedygtig afregning er det lykkedes hudeselskabet Scan-Hide at løfte både mængden af råvarer og omsætningen i et marked, hvor slagtningerne af kreaturer ellers har været faldende. Omsætningen stiger med 20 procent til 546 millioner kroner og for andet år i træk leverer Scan-Hide et tocifret millionoverskud. Selskabet kom ud af regnskabsåret 2021/22 med et resultat på 10,8 millioner kroner mod 13.3 millioner året før. Tilbagegangen skyldes et udfordrende marked i de seneste seks måneder af regnskabsåret.

- Det er et stabilt resultat. De kunder, vi handler med, har været og er ramt af den økonomiske afmatning, og det har vi skullet navigere i. Det ændrer ikke på, at Scan-Hide står stærkt, siger CEO i Scan-Hide, Michael Søndergaard i en pressemeddelse.

Hudeselskabet har formået at løfte mængden af råvarer med cirka fire procent til trods for at antallet af slagtninger i Danmark, Sverige og Tyskland er faldet med henholdsvis 1,3, 1,0 og 8,1 pct i første halvår af 2022. Sideløbende er der fremgang i forretningsbenet SPOOR, der nu er leverandør af læder til en række luksusbrands i både Danmark og Europa.

Læs også