Sivertsen med knap en million i overskud

Maskinforretningen Sivertsen A/S hæver bruttofortjenesten, men falder på bundlinjen i 2022, når man måler mod året før.

Den østdanske maskinforretning Sivertsen A/S kunne i regnskabsåret 2021/2022 levere et overskud på 953.946 kroner, hvilket er et fald på 66 procent i forhold til 2021, hvor resultatet blev 2,9 millioner kroner.

Virksomheden, der beskæftiger sig med salg af både nye og brugte maskiner til blandt andet landbrug, har ved regnskabafslutning en samlet egenkapital på 17,7 millioner kroner mod 16,8 millioner kroner året før. Egenkapitalens forrentning har i regnskabsåret været på 6,9 procent.

- Årets resultat vurderes af ledelsen som tilfredsstilllende, fremgår det af ledelsesberetningen i årsregnskabet.

Sivertsen A/S er oprindeligt grundlagt i 1938 og ejes nu i dag af Toni Øbakke. Virksomheden er beliggende i både Roskilde og på Bornholm. Og kigger man frem mod det nye regnskabsår, forventer man et resultat på linje med sidste år.

- Selskabet har i året haft en omsætning, der har været præget af høj efterspørgsel efter både nye og brugte enheder. Årets resultat og udvikling er som forventet. Selskabet forventer et resultat af den primære drift på niveau med årets resultat, står der endvidere.

Virksomheden beskæftiger i øjeblikket omkring 50 medarbejdere. Sivertsen A/S er en del af en større koncern med Øbakke A/S og Øbakke Vest A/S.

Læs også