Lastbilkørekort på kun seks uger

Lastbilkørekort eller gaffeltruckcertifikat. Her i årets første måneder er det på ganske kort tid muligt at opnå nye færdigheder.

Kurset hos Dekra byder på både praktiske og teoretiske øvelser.

Mange i landbrugserhvervet har i forskellig sammenhæng brug for at kunne køre en lastbil. Og med et forløb på bare seks uger, hvis man er minimum 21 år, er det faktisk muligt at erhverve sig kørekort til lastbil forholdsvis enkelt.

Virksomheden Dekra, der har afdelinger over hele landet, tilbyder dagskurser mandag til fredag fra klokken 8 til 15.30 seks uger i træk, hvorefter lastbilkørekortet kan være i hus.

- På de seks uger får man både kørekortet og EU kvalifikationsuddannelse, det der i gamle dage hed erhvervskortet, fortæller afdelingschef for job og uddannelse hos Dekra, Christian Burkal Jørgensen.

Han påpeger, at man på kurset kommer gennem en række praktiske øvelser på køreteknisk anlæg, hvor man blandt andet får mulighed for at teste lastbilens hestekræfter. Derudover får man kørelektioner og undervisning i at køre, bakke og parkere lastbilen samt klasseundervisning og teoretiske øvelser på PC.

Christian Burkal Jørgensen oplyser, at man har 16 køretimer inklusive besøg på køreteknisk anlæg.

Mulighed for aftenundervisning

Har man ikke mulighed for at erhverve sig kørekortet i dagtimerne, er der også aftenhold. Her modtager man undervisning mandag til torsdag fra klokken 17 til 20.45.

- Det er lidt færre lektioner, end hvis man deltager på dagholdene, så her kan vi ikke helt klare os med seks uger. Men til gengæld kan man så stadig passe sit arbejde eller skole, understreger afdelingschefen.

Uagtet om man vælger dags- eller aftenundervisning er der afsat 240 lektioner.

Fordelagtig pris

Undervisningen tilbydes som en AMU-kursus, hvilket gør, at Dekra kan tilbyde lastbilkørekortet til en fordelagtig pris. Er man i arbejde, uden en videregående uddannelse og er over 21 år, koster et lastbilkørekort kun godt 6.000 kroner. Er man under 21 år, ikke i arbejde, eller har en videregående uddannelse stiger prisen.

- Men ring, så kan vi rådgive om de forskellige muligheder, siger Christian Burkal Jørgensen og glæder sig over de mange kursister, der gennem årene har taget forskellige kurser.

- Vi tilbyder jo også hængerkort og gaffeltruckcertifikat blandt meget andet, siger han og minder om, at har man en medarbejder, der ønsker og har behov for opkvalificering af kompetencer, er det muligt at få løntilskud.

- Så ring endelig og hør om opstart af de forskellige kurser. Det er her hen over vinteren, at der er tid til den slags, lyder det.

Læs også