Pensions- og forsikringsselskaber er velkomne i skoven

Det skal være muligt for pensions- og forsikringsselskaber at investere i danske skove som ikke blot ejes af andre – men som de selv kan eje og drive, mener man blandt andet hos Dansk Skovforening samt hos brancheforeningen Forsikring & Pension

Pensions- og forsikringsselskaber skal være yderst velkomne som skovejere med skovdrift for øje.

Det mener man i hvert fald hos brancheforeningen Forsikring & Pension, der dermed går i rette med et lovforslag omkring finansiel virksomhed, hvor man netop vil begrænse pensions- og forsikringsselskabers mulighed for at eje og drive skov.

Dansk Skovforening støtter op om den holdning. Selskabernes investeringer kan styrke den danske skovdrift til gavn for klima, miljø, drikkevand og forsyningssikkerhed, konkluderer foreningen på sin hjemmeside.

Forsikring og Pension giver særligt to grunde til, at ejerskab skal være muligt, hvis de skal kunne investere i skov.

For det første skal investeringer være langsigtede og økonomisk rentable for at leve op til pensionsformålet om højest muligt afkast til kunderne.

For det andet skal branchen med ejerskab selv kunne styre centrale driftsmæssige beslutninger, der blandt andet sikrer CO2-bindingen og en generel ansvarlig omgang med naturens ressourcer, plante- og dyreliv i skovene.

Dansk Skovforening hilser en lovændring, der kan gøre forsikrings- og pensionskasser til danske skovejere, velkommen. Der er et stadigt stigende behov for bæredygtigt produceret træ.

Læs også