Tørkehjælp: Forskudsudbetaling for roeleverancer

Nordic Sugar har valgt at udbetale et ekstraordinært forskud i juli. Årsagen er tørken og den negative påvirkning den har hos mange roedyrkere.

- Set i lyset af den kraftige tørke og den negative økonomiske påvirkning hos mange af vores roedyrkere vil vi udbetale et ekstraordinært forskud i juli. Sådan lyder det fra Bo Secher, leder af Agri Center Danmark.
 
De fleste afgrøder påvirkes negativt af tørken. Roer er en robust afgrøde og har stadig omkring halvdelen af vækstsæsonen tilbage, så et godt udbytte i roerne er stadig muligt. Ikke desto mindre påvirkes mange roedyrkere også økonomisk af de ekstraordinære vejrforhold, vi har haft indtil nu.

For at hjælpe, har Nordic Sugar besluttet at foretage en rentefri forudbetaling for roeleverancer til den kommende kampagne 2018.

Betalingen vil svare til 15 procent af den gennemsnitlige basispris for konventionelle roer og vil blive udbetalt allerede den 25. juli. Forskuddet vil blive modregnet i den første acontobetaling i kampagnen.

- Vores konventionelle roedyrkere vil få 153,31 kroner pr. ton polsukker som forudbetaling. Dette vil forhåbentlig hjælpe vores dyrkere i en ekstraordinær situation, hvor der er udsigt til mistet udbytte og måske en stram likviditet på grund af tørken, som rammer mange afgrøder, forklarer Bo Secher, der erleder af Agri Center Danmark.
 

Læs også