bannerPos

Hatting indfører gebyr for at fravælge sæd

Hatting tager nu to kroner ekstra pr. sæddose (billedet), hvis man fravælger sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede. Arkivfoto
20-03-2020 14:55

Nu koster det to kroner ekstra pr. sæddose at fravælge sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede orner, meddeler Hatting. Man kan undgå ekstraprisen ved at få sæd fra begge orne-grupper.

Hatting hæver nu prisen for dem, der fravælger sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede orner. 

Ekstraprisen lyder på 2 kroner pr. sæddose.

- Det drejer sig om leveringssikkerhed. Hvis man fravælger at få sæd fra enten den ene eller anden type orner, gør det Hattings sædproduktion vanskeligere og Hatting bliver mere sårbar, lyder forklaringen fra Hatting i en meddelelse.
  
- Hvis en kunde fravælger at få sæd fra de vaccinerede afdelinger, får Hatting vanskeligere ved at gennemføre en rationel drift. For at kunne producere så effektivt som muligt lukkes eksempelvis afdelingerne på forskellige ugedage. Ligeledes fordeles produktionen af sæden mellem afdelingerne, så alle afdelinger belastes nogenlunde lige meget.

- Derfor er der ekstra udgifter forbundet med, at du som kunde eksempelvis fravælger enten at få fra de vaccinerede eller de ikke-vaccinerede orner. Hatting skal selvfølgelig sikre sig en balance mellem disse to systemer som svarer til efterspørgslen. Vi har derfor pr. dags dato valgt indtil videre at pålægge en ekstra pris per sæddose på 2 kroner, hvis man fravælger det ene system. Hvis du vil undgå dette skal du blot acceptere at få sæd fra begge sundhedssystemer, skriver Hatting.

Ekstra sikkerhed

Det PRRS-vaccinerede KS-system skal sikre, at der ikke sker smitteoverførsel til besætningerne.

- Det er for en måned siden blevet aftalt, at disse PRRS-vaccinerede KS-stationer overvåges hver uge (som noget ekstra, red.) for at sikre, at selv om KS-stationen er gennemvaccineret, at der alligevel ikke sker smitte i disse KS-stationer. Det gør vi for en sikkerheds skyld, forklarer Hatting.

Hatting har sammen med Ornestation Mors gennem de seneste 19 år haft to forskellige systemer. 

mip

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next