bannerPos

Hatting indfører gebyr for at fravælge sæd

Hatting tager nu to kroner ekstra pr. sæddose (billedet), hvis man fravælger sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede. Arkivfoto
20-03-2020 14:55

Nu koster det to kroner ekstra pr. sæddose at fravælge sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede orner, meddeler Hatting. Man kan undgå ekstraprisen ved at få sæd fra begge orne-grupper.

Hatting hæver nu prisen for dem, der fravælger sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede orner. 

Ekstraprisen lyder på 2 kroner pr. sæddose.

- Det drejer sig om leveringssikkerhed. Hvis man fravælger at få sæd fra enten den ene eller anden type orner, gør det Hattings sædproduktion vanskeligere og Hatting bliver mere sårbar, lyder forklaringen fra Hatting i en meddelelse.
  
- Hvis en kunde fravælger at få sæd fra de vaccinerede afdelinger, får Hatting vanskeligere ved at gennemføre en rationel drift. For at kunne producere så effektivt som muligt lukkes eksempelvis afdelingerne på forskellige ugedage. Ligeledes fordeles produktionen af sæden mellem afdelingerne, så alle afdelinger belastes nogenlunde lige meget.

- Derfor er der ekstra udgifter forbundet med, at du som kunde eksempelvis fravælger enten at få fra de vaccinerede eller de ikke-vaccinerede orner. Hatting skal selvfølgelig sikre sig en balance mellem disse to systemer som svarer til efterspørgslen. Vi har derfor pr. dags dato valgt indtil videre at pålægge en ekstra pris per sæddose på 2 kroner, hvis man fravælger det ene system. Hvis du vil undgå dette skal du blot acceptere at få sæd fra begge sundhedssystemer, skriver Hatting.

Ekstra sikkerhed

Det PRRS-vaccinerede KS-system skal sikre, at der ikke sker smitteoverførsel til besætningerne.

- Det er for en måned siden blevet aftalt, at disse PRRS-vaccinerede KS-stationer overvåges hver uge (som noget ekstra, red.) for at sikre, at selv om KS-stationen er gennemvaccineret, at der alligevel ikke sker smitte i disse KS-stationer. Det gør vi for en sikkerheds skyld, forklarer Hatting.

Hatting har sammen med Ornestation Mors gennem de seneste 19 år haft to forskellige systemer. 

mip

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next