Økogrise trak folk til snak om dyrevelfærd, biodiversitet og klima

I kapløb mellem sidste søndags mange ustabile byger og trusler om skybrud fandt mange danskere alligevel vej til øko-grisene, der inviterede til Sofari. På Fyn inviterede Kirsten Rasmussen og Hans Erik Jørgensen, Risbjerg Landbrug indenfor.

11 gårde med økologiske grise inviterede søndag den 26. maj på Sofari rundt omkring i Danmark. Invitationen blev grebet af godt 6.000 danskere, der trodsede DMI’s prognoser for ustabilt vejr.

Og meldingen fra alle Sofariværterne lyder efterfølgende samstemmende, at de har haft en fantastisk dag med mange begejstrede besøgende.

Vil gerne gå en ekstra mil eller to

- Det er altså bare rigtig dejligt at få lov at vise forbrugerne alt det, vi gør for vores dyr. Vi er jo alle passionerede for at gå en ekstra mil eller to for vores grises velfærd, siger Kirsten Rasmussen fra Risbjerg Landbrug, Jordløse.

- Samtidig kunne vi også fortælle forbrugerne om alle de ting, vi gør i forhold til at skabe plads til mere natur og biodiversitet på vores bondegård.

Her havde Kirsten Rasmussen og hendes mand Hans Erik Jørgensen inviteret Erik Fog fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug til at fortælle om alle de tiltag, gården allerede gør i forhold til at reducere deres klimapåvirkning. Gården deltager nemlig sammen med 31 andre danske gårde i et stort europæisk projekt Climate Farm Demo om at nedbringe CO2 udledningen fra landbruget ved blandt andet at lade sig inspirere af hinanden.

Interesse for klimaindsats

- Det var dejligt at mærke folks interesse for de landmænd, der gør en klimaindsats. Jeg oplevede, at folk med en måske lidt kritisk holdning til landbruget bliver meget positivt overraskede, når de får kendskab til alle de initiativer et landbrug, som Risbjerg, allerede gør i forhold til at nedbringe deres klimaaftryk, siger Erik Fog.

Læs også