Danish Crowns svinenotering står stille

Markedet for svinekød venter stadig på positive impulser.

Danish Crown holder sin notering for svinekød på uændret 12,00 kroner pr. kg i næste uge. Desuden er sonoteringen uændret 9,00 kroner.

- 2024 blev Det Forsømte Forår for grisekødet i Europa, når det kommer til større prisstigninger. Og starten på sommeren varsler ikke nogen væsentlig ændring, lyder det fra Danish Crown i en markedsberetning.

- Det tyske marked har ikke fundet det momentum, som vi nærmest altid ser på et tidspunkt i foråret, og det har ikke ændret sig den seneste uge, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- I den forbindelse er det værd at bemærke, at der er kommet lidt flere grise i de tyske stalde, så slagterierne ikke på samme måde slås om leverancerne, som det var tilfældet for et år siden. Og det er altså i høj grad prisen i Tyskland, der sætter stemningen i markedet, selv om de tyske slagterier slet ikke eksporterer de samme mængder som for 3-fire år siden, tilføjer markedsdirektøren.

- Umuligt at spå om

Lige nu begynder interessen at samle sig om efterspørgslen i ferieperioden, og der er der en vis usikkerhed omkring retningen.

- Hvad der kommer til at ske i den kommende periode, er nærmest umuligt at spå om, for når alt kommer til alt, er det forbruget på tværs Europa, der bliver afgørende. Nogle mener, at priserne vil være stabile, fordi inflationen er faldet, og mange har fået pæne lønstigninger, siger Mads Stougaard, og fortsætter:

- Andre tror priserne vil sætte sig, fordi eksporten ud af Europa stadig er lav og derfor ikke »sluger« de mængder, der typisk kommer i overskud i Europa, når forædlingsindustrien skruer ned i ferieperioden. Vores forventning er et relativt stabilt marked, men sker der noget i Tyskland, så vil det typisk smitte af på vores priser.

Læs også