Probiotika ved fravænning øger ædelyst og sundhed
Probiotika i fravænningsfoder kan give større ædelyst i den første kritiske tid lige efter fravænning. Langtidsgevinsten er en sundere tarm og en generelt sundere gris, viser forskning.

Probiotika i foderet giver øget ædelyst lige efter fravænning, viser forskning. Samtidig er der en målbar forbedring i tarmens sundhed, som kan have positiv indslydelse på grisens sundhed i resten af dens liv. Arkivfoto
Højere foderindtag i de første ti dage efter fravænning og en generel øget tarmsundhed.
Det er den effekt, som amerikanske forskere har opnået ved at tildele probiotika til smågrise fra fravænning.
I undersøgelsen blev der anvendt i alt 1.040 grise, som vejede 6 kg i gennemsnit og som blev delt op i fire grupper.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her