En ny dansk podcast om svineproduktion, »Klog på gris«, er netop udkommet.
Danske Svineproducenter har lanveret en ny podcast, der er målrettet folkeoplysning om danske svineproducenter og den typiske danske gris’ liv.
- Det gør vi for at modvirke myter om dansk svineproduktion, forklarer Per Bardrum, der er direktør i Danske Svineproducenter.
Han forklarer, at producenter af grise og svinekød har investeret rigtig mange penge i forsknings- og udviklingsaktiviteter for øget bæredygtighed, dyrevelfærd, sundhed og fødevaresikkerhed.
De seneste årtier er der også sket store forbedringer på bedrifterne, hvor danske svineproducenter kan bryste sig af øget dyrevelfærd og mindre miljø- og klimabelastning, men ifølge Per Bardrum og Danske Svineproducenter er der for få danskere, der er klar over de mange landvindinger indenfor svineproduktionen.
- Danske svineproducenter er stolte af, at for eksempel udledningen af kvælstof er mere end halveret pr. gris siden 1985, at enzymet fytase i foderet har nedbragt fosforudledningen, at energiforbruget er faldende, at grisene er sundere og går i stier der tilgodeser dyrevelfærd, at antibiotikaforbruget er tæt overvåget og faldende, og at salmonellaniveauet i kødet er ekstremt lavt, lyder det fra Per Bardrum.
Syv afsnit
Podcasten ”Klog på Gris” udkommer første gang i dag den 29. december 2020 og herefter i seks efterfølgende afsnit hver tirsdag til og med tirsdag den 9. februar 2021.
- Jeg opfordrer alle svineproducenter og alle venner af erhvervet til at fortælle om podcasten i deres omgangskreds, siger direktøren, der forklarer, at man finder »Klog på gris«, hvor man normalt lytter til podcast eller på Danske Svineproducenters hjemmeside