Smågrisepriser stiger 2 euro

Det får op ad for priserne på det tyske smågrisemarked i denne uge. Nord-West noteringen stiger i dag med 2,00 euro til 28,00 euro.
Nord-West noteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 1,30 euro til 18,10 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- Prispresset på det tyske slagtesvinemarked aftager. Selvom udbuddet fortsat er stort, kan det konstateres, at udbudspuklen reduceres kontinuerligt. Det viser for eksempel den gennemsnitlige slagtevægt, som er faldet fra 99,9 kg i uge 2 til 99,4 kg i uge 4. Tyske slagtesvineproducenter bliver derfor mere og mere optimistiske i forhold til at det tyske slagtesvinemarked vil normalisere sig, og slagtesvinenoteringen vil begynde at stige i de kommende uger, lydet det i nyhedsbrevet.

Udsigten til en normalisering af situationen på det tyske slagtesvinemarked har stor betydning for smågrisemarkedet. Næsten alle europæiske smågrisenoteringer fortsætter med at stige. SPF-selskabet hævede den danske puljenotering med yderligere 20 kroner i torsdags, mens de hollandske smågrisenoteringer steg med yderligere 0,50-1,00 euro i sidste uge. Den tyske omsætterorganisation VEZG skriver, at udbuddet på smågrisemarkedet er lige tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes efterspørgsel. Tyske markedsinteressenter regner derfor med fortsat stigende smågrisepriser.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 2,50 € til 30,50 € (264 kr. inkl. vægtregulering).

ege

Læs også

Corona er en stopklods: Danish Crown fastholder notering for grise
Lad en pattegris-USK vise dødsårsagen
Stor variation i niveauet af mykotoksiner i byg fra høst 2020
Stor byggelyst i svinebranchen
Mærker efterspørgsel fra byggelystne svineproducenter
Webinar om fremtiden i dansk svineproduktion