Lavere medicinforbrug og højere tilvækst efter coli-vaccination

Management og resultater er i top hos Søren Sørensen ved Grenå, men i smågrisestalden har aggressiv e-coli udfordret. Ifølge svinefagdyrlæge ser en coli-vaccination imidlertid ud til at have løst problemerne.

- Da noteringen var i bund, og andre sparede på vaccinerne, valgte svineproducent Søren Sørensen at gå mod strømmen og vælge vaccinerne til, og dermed få endnu større glæde af investeringen, når nu grisene skulle blive i stalden.

Sådan fortæller svinefagdyrlæge Ida Friis Overgaard fra LVK om den østjyske svineproducent fra Grenå, som hun kommer som besætningsdyrlæge hos.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også