Nye lovkrav til sygestier til drægtige søer er trådt i kraft

Efter en overgangsperiode er det nu et krav for alle soholdere, at der som minimum skal være 2,5 procent sygesti pladser i forhold til antallet af løsgående drægtige søer i besætningen.

Overgangsperioden er slut og siden årsskiftet har lovkravet om, at der som minimum skal være 2,5 procent sygestier i forhold til de løsgående drægtige søer, der er i besætningen, været gældende. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Soholdere skal være opmærksomme på, at overgangsperioden fra 2011 til slutningen af 2020 om sygestier til løsgående drægtige søer er slut, og det dermed nu er et lovkrav for alle soholdere, at der som minimum skal være 2,5 procent sygestier i forhold til de løsgående drægtige søer, der er i besætningen. Det minder Seges Svineproduktion om på Svineproduktion.dk.

Seges Svineproduktions anbefaling er dog, at man har 3-5 procent sygesti-pladser, hvis drægtighedsstierne er indrettet med æde-/hvilebokse eller elektronisk sofodring. Hvis drægtighedsstalden er indrettet med gulvfodring eller vådfodring, hvor der er konkurrence om fodret, er anbefalingen 10 procent sygesti-pladser.

Det anbefales endvidere, at sygestierne er placeret inde i drægtighedsstierne eller i midten af drægtighedsstalden.

Ifølge Seges Svineproduktion, vil de senere på året gennemgå i en video, hvordan sygestierne indrettes, så søerne kommer sig bedst muligt. På Svineproduktion.dk kan man desuden finde vejledninger og regler for indretning af sygestier.

Læs også