Smittebeskyttelse for udlændinge

Seges Svineproduktion afholder to gratis webinarer om smittebeskyttelse: Et på engelsk og efterfølgende et på ukrainsk.

Der står smittebeskyttelse på programmet, når Seges Svineproduktion den 14. og 24. juni holder webinarer om temaet. Det første webinar er på engelsk, og efterfølgende vil en version oversat til ukrainsk blive sendt. Det er muligt at stille spørgsmål undervejs.

- Langt de fleste medarbejdere, danske såvel som udenlandske, kender til reglerne omkring smittebeskyttelse. Men det kan være sundt at få dem opfrisket. Specielt i forbindelse med at mange udenlandske kollegaer tager hjem på sommerferie og vender tilbage fra nogle af de lande, som vi ved, har haft udbrud af afrikansk svinepest, siger Kristian Møller, afdelingschef for Seges Veterinær- & Kvalitetsforhold, til Svineproduktion.dk.

Viden om smitteforebyggelse

På webinarerne vil deltagerne få mere viden om generel smitteforebyggelse for at undgå at få sygdomme ind i besætningen. Blandt andet influenza, men især i forhold til afrikansk svinepest og om konsekvenserne ved et eventuelt udbrud.

- Risikoen for at få afrikansk svinepest ind i en dansk besætning er reel. Og det er vigtigt at fortælle, at alle har et fælles ansvar for at nedsætte risikoen for det. For eksempel ved at overholde karantænetider, når man kommer fra områder med afrikansk svinepest. Og at man ikke har mad med fra udlandet og endnu værre tager det med ind på bedriften og fodrer grisene med det, siger Kristian Møller.

På Seges Svineproduktions engelske hjemmeside kan interesserede finde flere gode råd på ukrainsk, engelsk og russisk.

Arbejdet med at udbrede kendskabet til smittebeskyttelse i dansk griseproduktion er venligst støttet af Svineafgiftsfonden.

Find mere om tilmelding til de to webinarer på Svineproduktion.dk.

Læs også