Tysk smågrisenotering falder med fem euro

VEZG-smågrisenoteringen faldt fredag med 5 euro til 31 euro. Noteringen for 8-kilos grise faldt med 3,20 euro til 20,20 euro, oplyser Danske Svineproducenter.

VEZG-smågrisenoteringen faldt fredag med 5 euro til 31 euro, mens noteringen for 8-kilos grise faldt med 3,20 euro til 20,20 euro.

VEZG-smågrisenoteringen faldt fredag med 5 euro til 31 euro, mens noteringen for 8-kilos grise faldt med 3,20 euro til 20,20 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Stemningen på smågrisemarkedet er katastrofal. Efter den tyske slagtesvinenotering faldt med 5 cent (37 øre) i onsdags, giver også smågrisenoteringerne efter. I Danmark blev for eksempel puljenoteringen nedjusteret med 40 kroner i går (i torsdags, red.), mens flere hollandske smågrisenoteringer allerede i sidste uge faldt væsentligt, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Udbuddet på smågrisemarkedet er ikke stort i sammenligning med tidligere år, men slagtesvineproducenterne i Tyskland og Polen er p.t. ikke særligt interesserede i at købe smågrise.

Tysk mismod

I Tyskland mister flere og flere svineproducenter troen på fremtiden.

- Man håber på, at Kina vil bestille mere grisekød i løbet af efteråret, og at prispresset på det europæiske marked således vil aftage.

- Imidlertid er der ingen, der ved, om og i hvilket omfang dette vil ske. I kombination med høje foderomkostninger er tyske slagtesvineproducenter derfor meget tilbageholdende med at aftage nye smågrise, skriver Danske Svineproducenter.

Nedtur i Polen

I Polen har polske omsættere afbestilt mange danske smågrise de seneste uger.

- Statistikkerne bekræfter en skarp nedtur i Danmarks smågriseeksport til Polen. Fra Polen forlyder det, at man vil afvente, hvordan ASF-situation i vildsvin og produktionsbesætninger i den vestlige del af landet udvikler sig. Når disse afventende produktionsbesætninger kommer tilbage på markedet, burde det have en positiv effekt, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også