Mindstegrisen skal mødes med varme og en plads ved yveret
Antal levendefødte grise er i mange besætninger imponerende højt, men med store kuld følger også svage grise. Svinekonsulent peger på varme og råmælk som de vigtigste faktorer for overlevelse.

Den første vigtige faktor for den nyfødte gris er, at der er varme nok i stalden, så grisen ikke bliver nedkølet fra start. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
I takt med at søerne får flere og flere grise, er problemet med små og svage nyfødte også steget. Men hvad gør vi ved den mindste gris?
- Det nemmeste og bedste for økonomien vil måske være at aflive den fra start. Så har vi ikke mere bøvl med den. Dette er imidlertid ikke just motiverende for farestaldspasseren - eller etisk korrekt, påpeger Elisa Hylleberg Krøyer, der er svinekonsulent i Velas.
Men hvad gør vi så med den?
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her