Danish Crown: A conto-restbetalingen til kreaturandelsejere stiger

Danish Crown hæver a conto-restbetalingen til kreaturandelsejerne med 20 øre pr/kg. Mens kreaturandelsejerne i modsætning til grisene oplever en tilfredsstillende noteringspris, mærker mange også prisstigningerne på eksempelvis foder og energi.

Danish Crown har valgt at hæve a conto-restbetalingen til 90 øre pr/kg, hvilket er en stigning på 20 øre, skriver Danish Crown.

Mens kreaturandelsejerne i modsætning til grisene oplever en tilfredsstillende noteringspris, mærker mange også prisstigningerne på eksempelvis foder og energi. Derfor kan også kreaturandelsejerne søge om at få udbetalt restbetalingen a conto over fire udbetalinger i stedet for – som vanligt – til december.

- Som andelsselskab vil vi gerne bidrage til at finde løsninger for vores andelsejere i en ekstraordinært svær situation. A conto-restbetalingen redder næppe verden på den lange bane, men den kan være med til at løsne op for en stram likviditet i periode, indtil priserne på grisekød forhåbentlig retter sig igen. Derfor har vi også besluttet at løfte a conto-restbetalingen, siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown, ift. baggrunden for beslutningen om at hæve a conto-restbetalingen.

Beløbet, som udbetales til kreaturproducenterne, afhænger naturligvis af, hvor mange kilo den enkelte producent leverer ind til Danish Crown. For en gennemsnitlig mælkeproducent – som årligt indsender ca. 80 dyr af ca. 300 kg. i slagtevægt – vil den årlige efterbetaling svare til ca. 24.000 kr. Vælger man at få pengene udbetalt a conto bliver det til fire udbetalinger af hver 6.000 kr.

A conto-beløbet er med virkning fra dags dato 90 øre pr. kg for restbetalingsberettigede dyr leveret siden oktober 2021. Udbetalingen af a conto-restbetaling sker til en rente på 4 procent.

Læs også