Tysk smågrisepris falder til 40 euro

VEZG-smågrisenoteringen faldt fredag med 5,00 euro til 40,00 euro, og med 8,30 euro til 21,20 euro for 8-kilos grisene, oplyser Danske Svineproducenter.

VEZG-smågrisenoteringen faldt fredag med 5,00 euro til 40,00 euro, oplyser Danske Svineproducenter.

VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise faldt ligeledes – med 8,30 euro til 21,20 euro på grund af en justering af beregningsmåden i forbindelse med de høje foderomkostninger.

- Det bliver ikke nemmere at afsætte smågrise på det tyske marked for tiden. På grund af de høje energi- og foderomkostninger køber mange tyske slagtesvineproducenter ikke nye smågrise, og mange slagtesvinestalde står således tomme, konstaterer Danske Svineproducenter, og fortsætter:

- Det var vigtigt, at den tyske slagtesvinenotering ikke gav efter i onsdags, og det vækker forhåbning om, at slagtesvinenoteringen nu kan stabilisere sig. På den anden side er der p.t. ikke prisstigninger i sigte i den nærmeste fremtid. På mellemlangt sigt satser markedsinteressenterne dog på, at grillsæsonen starter for alvor i de kommende uger og at der således endelig kommer prispositive impulser fra kødmarkedet.

- For tiden er smågrisemarkedet imidlertid fortsat under pres. Mens den danske puljenotering blev nedjusteret med 25 kroner i torsdags, faldt de hollandske smågrisenoteringer mellem 2,50 – 3,00 euro (cirka 19 – 22 kroner) i sidste slagteuge. I Tyskland nedjusterer den tyske omsætterorganisation VEZG-smågrisenoteringen med 5 euro (cirka 37 kroner) i dag.

Læs også