Uændret for syvende uge i træk: Svinenoteringen står fortsat stille

I nu syv uger har Danish Crowns notering for slagtesvin ligget fast på 11,10 kroner pr. kg.

Der begynder at være tegn på bevægelser på det europæiske marked for fersk grisekød, men det underlæggende forbrug er på nuværende tidspunkt fortsat på et lavt niveau. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således fastholder slagterikoncernen noteringen for slagtesvin på 11,10 kroner pr. kg i uge 26. Noteringen for søer falder med 30 øre.

- Handlen med levende grise i Europa sker lige nu til stigende priser, og det vil formentlig smitte af på priserne i markedet i løbet af de kommende uger. Vejret er rigtigt godt nu i blandt andet Tyskland, og det stimulerer forbruget, så forhåbentlig får vi nu det løft, som vi har sukket efter de seneste måneder, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Salget af delstykker som skinker og forender er stabilt. Det sammen gælder salget af bacon, kamme og brystflæsk. Priserne på forender, bove og nakker er i bedring, men det store løft lader vente på sig.

- Nøglen til højere priser i Europa – både på kød og handlen med levende grise – ligger i en større eksport ud af Europa til bedre priser, end det vi ser i øjeblikket. Interessen er der, men aktørerne i både Asien og USA er afventende, fordi de frygter at købe for dyrt ind. Omvendt sidder de også klar til at slå til, for i et marked med et faldende udbud af grisekød kan det pludselig gå rigtigt stærkt, siger Mads Stougaard.

Til landene udenfor Europa er der i øjeblikket en stabil eksport til Japan og Sydkorea, mens de kinesiske indkøbere fortsat er afventende.

Udsætter over 100.000 svin

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til indeværende uge været som forventet i prognosen, og det betyder, at der skal udsættes ca. 110.000 grise til uge 26.

- Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og det betyder, at antallet af udsatte grise reduceres til 95.000.

For søernes vedkommende udsættes der 1.945 søer til uge 26, skriver virksomheden om slagtesituationen.

Læs også