Danmark nummer sjok: Europæiske svinenoteringer stiger

Efter noteringen i Holland tog et hop op på 30 øre, er Danmark igen på sidstepladsen, hvad angår europæiske slagtesvinenoteringer.

- Den svage opadgående tendens på det europæiske slagtesvinemarked fortsætter. Efter små prisstigninger i flere EU-lande i sidste uge kan slagtesvinenoteringerne i Holland, Frankrig og Spanien nu fortsætte med at stige. Den drivende faktor er primært det lille udbud af slagtesvin.

Det skriver Danske Svineproducenter i sin ugentlige markedsberetning tirsdag.

- Den store ubekendte i EU er dog mængden af varer, der rammer markedet fra den private oplagring i de kommende uger. Derfor opvejer forsigtighed stadig eufori, og den danske slagtesvinsnotering er uændret. Danmark falder således tilbage på sidstepladsen af den europæiske prissammenligning, står der endvidere.

Ifølge producentforeningen var antallet af slagtninger i Tyskland i sidste uge mere end 12 procent under samme uge sidste år. Kigger man på efterspørgslen, peger slagterierne fortsat på et stille kødmarked, men med henblik på afslutningen af feriesæsonen i flere delstater er der kommet lidt liv på markedet på det seneste. Prismæssigt er det endnu ikke lykkedes at opnå en noteringsstigning, men nogle store slagteriers husprispolitik er nu afsluttet.

Priserne stiger

Samtidig resulterede den forbedrede markedssituation allerede i prisstigninger i Holland. Noteringen steg med korrigerede cirka 30 øre, hvilket indebærer, at Holland var i stand til at forlade sidstepladsen i EU-prissammenligningen.

Også i Frankrig førte et lille udbud af slagtesvin og lave slagtevægte til en prisstigning på korrigerede cirka 30 øre.

Den spanske notering fortsætter med at stige i meget små trin og ligger dermed klart på førstepladsen af den europæiske prissammenligning. Prisforhandlingerne mellem producenter og købere er fortsat hårde og resulterer igen i et lille plus på én cent (cirka 7,5 øre).

Læs også